DE JAARLIJKSE VERRASSINGSTOCHT VAN DE BOWLINGCLUB

 

Maanden van tevoren geef je jezelf op voor dit verrassingsuitje en je hoopt op een mooie, droge dag. Eindelijk was het dan zover, Zaterdag 5 juni 2004. Verzamelen bij computercentrum Amstelveen Noord aan de E. Rooseveltlaan. Aanwezig zijn om kwart over acht, vertrek half negen. In totaal waren er 35 deelnemers en iedereen was op tijd. Even voor half negen kwam de bus, instappen en wegwezen.

 

Het uitje was begonnen.

 

In de bus kregen we te horen dat deze dag was opgedeeld in 3 verschillende etappes. Op weg naar het 1e onderdeel van ons uitje kregen we te horen dat we wel een uurtje konden relaxen (lees = slapen). Na een uurtje rijden kwamen we in de buurt van Arnhem terecht en toen kwamen van alle kanten de suggestie’s van wat wij dan wel gingen doen. Helaas, echt iedereen zat ernaast. We gingen niet naar het openluchtmuseum in Arnhem of het Kroller-Muller museum op de Veluwe.

 

We stopten bij de kazerne Saksen Weimar in Arnhem. Deze kazerne is niet meer in gebruik en is nu een soort kunstenaarsdorp en activiteitencentrum. Toen we uitstapten begon het net te regenen maar wij gingen meteen de kazerne in en werden naar een klaslokaal geleid waar we tekst en uitleg kregen over onze eerste activiteit van deze ochtend. We werden onthaald op koffie en thee met daarbij een koek. In het lokaal stond het vol met verschillende soorten Afrikaanse trommels en ons vermoeden werd bewaarheid. We kregen onder leiding van docent Enrique van Doezelaar een workshop. Hij geeft workshops in percussie, zang en dans. Gelukkig hield hij het eenvoudig en kregen we alleen percussie. Na een introductie  en korte uitleg over de verschillende soorten trommels konden we aan de slag. Aan iedereen die mee wilde doen werd een kleine of grote trommel uitgereikt. Er waren maar een paar personen die niet mee deden (zal geen namen noemen) maar die vertrouwden waarschijnlijk niet op hun muzikale kwaliteiten.

 

We werden opgedeeld in 3 groepen  en moesten ons toen per groep een ritme eigen maken, aan het eind werd dit samengevoegd en kreeg je toch een soort harmonisch geheel. De docent gaf ook nog ruimte voor solo sessies maar die werden maar door een enkeling benut, zoals Kees van Wijk en Nel Mekkes.  Zo’n anderhalf uur hebben wij ons uitgeleefd op de trommels. Dit is ook nog eens vastgelegd op film door Thea Mendes en Jan Mekkes en door Rob Slagt, Jan Teffer en Iwan Gard werden er ook nog eens foto’s gemaakt. Na afloop mocht een ieder, die dat wilde, een in Afrika gemaakt potlood meenemen met daarop een klein kunstwerkje. Nog even ter geruststelling, er liep geen bandrecorder mee dus wordt er geen cd uitgebracht van deze sessie.

 

Toen we naar de bus terug liepen begon het net weer te regenen maar dat maakte ons helemaal niet uit. Op weg naar het tweede onderdeel wat volgens de organisatie ongeveer een half uurtje rijden zou zijn werd er nog volop nagepraat en begon het gissen opnieuw. Waar zouden we nu weer naar toe gaan.  Toen we in de buurt van Amersfoort kwamen werden de richtingaanwijzers nauwlettend in de gaten gehouden, werd het dierenpark Amersfoort of gingen we toch naar Spakenburg. Het werd dierenpark Amersfoort. Tegen 1 uur kwamen wij hier aan. We werden allen voorzien van een lunchpakket en een consumptiebon voor een bakje koffie of thee. Voor de liefhebbers was er nog een speurtocht genaamd rode oortjes. Er werden in totaal 9 speurtochten uitgedeeld. In groepjes ging men toen aan de wandel. Aangezien het algemeen bekend is wat er in een dierentuin te zien is, zal ik niet alle dieren gaan opnoemen of de dierentuin uitgebreid gaan beschrijven. Wel kan ik melden dat gedurende ons verblijf in de dierentuin het even gemotterd heeft maar dat het overwegend droog was. Om half vier werden we weer terug verwacht bij de uitgang. Iedereeen was het er over eens dat het een leuke dierentuin is. In de bus werden de speurtochten weer teruggevraagd maar helaas, de vragen waren zo ondeugend dat de meeste deelnemers deze niet dorsten in leveren opdat er in de bus over gepraat zou kunnen worden. Er is in de dierentuin wel heel veel over gelachen en gepraat. En dan op weg naar het derde onderdeel.

 

Ook hier werd weer het nodige gegist toen we in de buurt van Voorthuizen en Barneveld  terecht kwamen. Gingen we naar een kippenfarm om eieren te zoeken of met een huifkar een tocht door de bossen maken? Na een half uurtje wisten wij het zeker en kwamen wij aan bij restaurant en partycentrum Edda Huzid in Voorthuizen. Hier zou de rest van ons uitje plaatsvinden. We werden naar een hele grote partytent geleid en wederom ontvangen met koffie en thee met dit keer een plaatselijke lekkernij erbij, een donut gevuld met room en stukjes ananas. Smaakte overheerlijk. Voor iedere aanwezige was er een cowboy hoed die wij op moesten zetten en een grote, felrode zakdoek die wij om moesten knopen.

 

 

 

 

 

 

Het waarom hoorden wij daarna, er werd toen bekend gemaakt dat we nog een gezamenlijke activiteit voor de boeg hadden, genaamd de Western Games. We werden opgedeeld in groepjes van vijf. Per groep kregen we een score formulier met daarop de negen activiteiten welke wij moesten uitvoeren; bierpul schuiven, spijker slaan, galg hangen, arm worstelen, gatenkaasspel, hoefijzer werpen, koe melken, darts en schietsaloon. Degene die het onderdeel het beste deed, kreeg 100 punten , daarna waren er nog 80, 60, 40 en 20 punten te verdelen. Voor een paar onderdelen was een andere puntentelling maar ook hierbij was het zo dat degene die het het beste deed, de meeste punten kreeg. Volwassen worden weer even fanatieke kinderen en tijdens deze Western Games werd er veel gelachen. Na afloop werden de score formulieren ingenomen. Terug in onze party tent kreeg iedereen een cocktail of frisdrank  aangeboden. De score’s werden geteld en de beste van elke groep kreeg als aardigheidje een fles wijn. Er waren zes groepjes dus werden er zes flessen wijn uitgedeeld. En de winnaars waren:  Ed Gasseling, Iwan Gard, Rene Kooter, Henk Oldenburger, Jan Mekkes en Joma, de dochter van Jo Stokhof.

 

In de tussentijd was ons ook al duidelijk geworden wat we gingen eten, in Western stijl gingen we barbecuen. Naast de gebruikelijke hamburgers, maiskolven en vleesspiesjes waren er ook nog genoeg bijgerechten zoals een overheerlijke groentesoep, tomatensalade, komkommersalade, eiersalade met kleine garnaaltjes erdoor heen, kipsalade met ananas, meloen met ham, kleine (stok)broodjes, kruidenboter, spare ribs, vleesstoofpot, gevulde kalkoen, honingham en 3 soorten sausjes. Het was gewoon een overdaad aan lekker eten. Voor iedereen zat er wel wat lekkers bij. Daarbij nog een regelmatige aanvoer van frisdrank, wijn, bier en andere drankjes en het feest was compleet.

 

Voordat we aan het nagerecht begonnen, werden eerst de bekers uitgereikt. Over de prijsuitreiking schrijf ik verder niets omdat iemand anders hierover een verslag maakt, het blijft dus bij een vermelding.

 

Hierna werd er even stilgestaan bij het feit dat Piet de Vries op 4 juni 84 jaar was geworden en er werd door iedereen volmondig een lang zal hij leven gezongen.

 

Vervolgens werden de (ijs)taarten binnen gebracht met daarbij een overheerlijke chocoladesaus en een grote schaal met fruitsalade. Daarna werd er nog eens koffie en thee geserveerd en toen zat iedereen genoegelijk uit te buiken en bij te komen van wat ik een waar (vr)eetfestijn zal noemen.

 

Toen moesten opeens de tafels aan de kant en toen kwam het, we kregen van Marianne van der Lubbe een curcus Line dansen, Ze deed het eenmaal voor en daarna moesten wij het nadoen. Na een paar maal oefenen , werd de muziek aangezet en na wat gestuntel waaraan bijna iedereen meedeed , bleven op een gegeven moment alleen de die hards over die fanatiek bleven dansen. Daarna deed Riny van de Broek een Line dans voor en ook dit werd weer nagedaan, eerst zonder en daarna weer met muziek. Tot het moment dat we weer naar de bus moesten bleef een groep van zo’n 12 personen Line Dansen. Dit was een leuke afsluiting van een heerlijk dagje uit.

 

Marianne van der Lubbe en Riny van de Broek werden nog bedankt voor de organisatie van deze dag en toen ging iedereen op weg naar de bus. Bij de bus aangekomen was de chauffeur even spoorloos maar gelukkig heeft hij ons niet al te lang laten wachten. Hij heeft ons veilig teruggebracht naar Amstelveen alwaar we net naar half 12 aankwamen. Na een uitgebreid afscheid nemen, ging ieder zijn weegs.

 

Voor degene die nog wat meer informatie wensen, verwijs ik naar de volgende website’s:

 

www.anitya.nl  (percussie) 

www.dierenparkamersfoort.nl

www.eddahuzid.nl

 

 

De schrijfster van dit te korte verslag wenst iedereen een prettige vakantie en tot bowls,

 

Martha Baars